Başkandan Fındık Üreticilerini Rahatlatacak Haber! Rekolte Düşük Fiyatlar Yükselecek
Ziraat Odası Başkanından Sert Tepki! Ahlaksızlıktır, Hırsızlıktır, Haramdır
27.08.2024 - Salı 07:21
Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’dan Tüccarlara Sert Tepki: Kokarca zararlısını bahane ederek sağlam fındığın düşük fiyatlarla alınmaya çalışıldığını belirten Akça, "Bu resmen ahlaksızlıktır, hırsızlıktır, haramdır," dedi.
Ordu AltınOrdu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça;Bölgemizin belli yerlerinde ”kokarca” zararlısının tahribatı vardır, bu bilinen bir gerçektir. Fakat bazı bölgelerdeki ”kokarca” zararlısının verdiği tahribatı bahane ederek tüm bölgede çok yoğun bir zarar varmış gibi ortalığı yaygaraya verip, üreticinin elindeki fındığı yok pahasına almaya çalışıyorlar. Bu resmen ahlaksızlıktır, hırsızlıktır, haramdır."dedi.
Deprem Bölgesinde ”YAĞMA” Yapmak Gibi Bir Şey
“Olmayan “kokarca” zararını varmış gibi gösterip, sağlam fındığı da “kokarca” zararı varmış gibi yok pahasına almak, Yaşadığımız deprem olayında olduğu gibi vatandaş canı ile uğraşırken birilerinin deprem bölgesinde ”yağma” yapması gibi bir şeydir. TMO YAĞLIK FINDIK ALMALI Ayrıca buradan; Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza, Bölge İktidar Milletvekillerimize, bölge iktidar partisi il başkanlarına sesleniyorum, “kokarca” zararı olan ve ihracat aşamasında da sıkıntı yaşatabilme ihtimali yüksek olan fındığın TMO tarafından üreticiden alınarak yağlığa ayrılması sağlanmak için ”acil” bir çözüm üretmeye çağırıyorum… Zaman durma zamanı değildir, Üreticiye sahip çıkma ve çözüm üretme zamanıdır. Tarım geleceğimiz, fındık vazgeçilmezimizdir. “” diye konuştu.